Ingrediënten:
- 5 grote glazen water.
- 1 glas rode linzen.
- 1 klein blikje tomatenpuree.
- 3 tenen knoflook.
- 2 fijngesneden uien.
- 1 theelepel komijn.
- 1 theelepel gemalen gedroogde chilipepers.
- 2 theelepels gedroogde munt (vers kan ook).
- 2 kippenbouillon blokjes (runderbouillon kan ook).
- Scheutje olijfolie.
- Scheutje citroensap.
- Peper en zout naar smaak.
Bereiding:
- Fruit de fijngesneden uien en de knoflook die je uit de knoflookpers hebt geperst in wat olijfolie, in een soeppan.
- Voeg het blikje tomatenpuree bij.
- Laat alles samen rustig op een middelmatig vuurtje bakken.
- Voeg het water, de linzen en de kruiden (behalve de gedroogde munt) bij de uien. Voeg ook de bouillonblokjes bij.
- Roer alles door elkaar en laat de soep een half uur op een lage vuurtje staan, doe de deksel schuin op het pan.
- Roer de soep om de 10 min.
- Na een half uur haal je de pan van het vuur, en mix je de soep met een staafmixer tot het helemaal egaal word.
- Laat de soep dat weer 5 min op een lage vuurtje doorkoken, en voeg de gedroogde munt bij.
- Schep de soep in een kommetje en pers er wat citroen sap overheen, doe nog wat gedroogde munt bij.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten